Ποιοι είμαστε

Tο “Ένα παιδί μετράει τα άστρα” είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την οικολογία και την περιβαλλοντική ισορροπία.

Στόχος μας είναι να να διαχειριστούμε υλικά που μπορούν να ανακτηθούν, να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, με διαλογή στην πηγή έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Επιθυμία μας είναι οι δράσεις μας να προσελκύσουν την κοινωνική συμμετοχή, σε τοπικό επίπεδο και ευρύτερα, να γίνουν αφορμή για τη δημιουργία σημαντικών δικτύων εθελοντών, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, να βελτιώσουν στην πράξη την ποιότητα της ζωής μας.

Ξεκινήσαμε λοιπόν σαν μια ομάδα πολιτών που επιθυμεί να κάνει πράξη το παραπάνω περιβαλλοντικό σχέδιο, να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, να συνευρεθεί στην πορεία με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά, να πλαισιώσει την προσπάθεια με παράλληλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Να συνεισφέρουμε όλοι μαζί στον κοινό σκοπό, να οραματιστούμε από κοινού μια κοινωνία δραστήρια, αλληλέγγυα και αποτελεσματική στην αναβάθμιση της καθημερινότητας μας.

Δράσεις

Δημιουργία δομών συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση και εμπορία αυτών των υλικών ( γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, αλουμίνιο και χαρτί).

Προκρίνουμε, δημιουργούμε και συνδιοργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση, την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση υλικών μετά το πέρας της χρήσης τους, μέσα από ομιλίες, εκδηλώσεις και συναντήσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Όπως ρητά αναφέρει το καταστατικό μας, η ανακύκλωση στην πηγή είναι ο μόνος οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η επιστροφή μέρους των κερδών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για κοινωνικούς σκοπούς με συλλογικές αποφάσεις είναι η σύγχρονη απάντηση των ενεργών πολιτών, έναντι οποιασδήποτε κερδοσκοπίας.

Συμμετοχή

Με ένα τηλεφώνημα στο 212 1057946 – 211 10129399 ή e-mail στη διεύθυνση της info@looktothestars.gr στέλνοντας: ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο και διεύθυνση.

1. Εθελοντές/ιες: Aφήνετε τις σακούλες με τα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, έξω από το σπίτι ή την επιχείρηση σας, για να τα παραλάβει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., με βάση το συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα συλλογής ή τα φέρνετε οι ίδιοι στον αποθηκευτικό μας χώρο.

2. Υποστηρικτές της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.: Συμμετέχουμε με οικονομική συνδρομή ύψους 50€. Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε φίλοι-υποστηρικτές της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με ειδικά προνόμια και τιμές εισιτηρίων, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα λαμβάνουμε συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος .

Εθελοντισμός

Οι εθελοντές/ιες αφήνουν τις σακούλες με τα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, έξω από το σπίτι ή την επιχείρηση τους, για να τα παραλάβει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με βάση το συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα συλλογής.

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και σε συνδυασμό με ένα από τα βασικά μας ζητούμενα που είναι η μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους μέσω της συνεργασίας, μπορείτε σε συνεννόηση με τη γειτονιά σας να φέρνετε οι ίδιοι τα ανακυκλώσιμα στην αποθήκη μας .

Με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιούνται τα οφέλη προς το σύνολο , καθώς απαλλάσσοντας μας από τα έξοδα μεταφοράς, μας επιτρέπετε να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας και να αποδώσουμε μέρος των κερδών σε κοινωνικούς σκοπούς.

Ταυτόχρονα ισχυροποιούνται σε κάθε γειτονιά οι δεσμοί αλληλεγγύης και συνεργασίας στα πλαίσια μιας διευρυμένης και σε συνεχή εξέλιξη πραγματικής κοινωνίας των πολιτών που παρεμβαίνει και αυτενεργεί.

Ποιούς Αφορά

Οι δράσεις μας αφορούν τους πολίτες, τις ομαδοποιήσεις, τις παρέες σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, του Περιστερίου, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου.

Φιλοδοξία μας είναι σύντομα όλη η Ελλάδα να μοιραστεί μαζί μας αυτή την εμπειρία συνεισφέροντας και εμπλουτίζοντας τις ιδέες και τις παρεμβάσεις μας.

Οι άνθρωποί μας

Αφουγκραζόμενοι το περιβάλλον και την κοινωνία ερχόμαστε να ενώσουμε τις τις φωνές μας με όλους σας για ένα καθαρότερο, φιλικότερο και ανταποδοτικότερο περιβάλλον προς όλους τους πολίτες. Η απάντηση σε αυτό είναι η ανακύκλωση στην πηγή (δηλ. σπίτι, εργασία,  χώροι ψυχαγωγίας, σχολεία) η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Σκοπός της προσπάθειάς μας να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία στα Απορρίμματα μας ώστε να αυξήσουμε την οικονομική κοινωνική και περιβαλλοντική ανταπόδοση τους.

Μαρία Μαυρουδάκη

Πρόεδρος διοικούσας επιτροπής

Ελευθέριος Αδαμάκης

Γραμματέας

Βασιλική Καλαντζή

Ταμίας

Μαρίνα Καλαντζή

Αναπληρωματικό μέλος διοικούσας επιτροπής

Δέσποινα Καρυώτου

Αναπληρωματικό μέλος διοικούσας επιτροπής

Για τις χορηγίες σας, τις δωρεές σας και τις πληρωμές σας στο e-shop μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω τραπεζικό λογαρισμό:

Τράπεζα: EUROBANK Ergasias A.E.

Αριθμός λογαριασμού: 0026-0209-57020-1181-233

ΙΒΑΝ: GR 170-260209-0000-5702011-81233

Δικαιούχος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ