Το 50% του πλαστικού που παράγεται παγκοσμίως αναλώνεται στην παραγωγή ειδών μιας χρήσης. (Μπουκάλι, καπάκι, ποτήρι καφέ, οδοντόβουρτσες, μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης Κ.α.)
Τα καπάκια των μπουκαλιών είναι συχνά τόσο μικρά ώστε να είναι εύκολο να αγνοηθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Εάν πετάξετε ένα στο έδαφος, στο πάρκο ή στην παραλία, ίσως να νομίζετε ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Η Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στην Παραλία της Χαβάης διαπίστωσε ότι "τα πλαστικά καπάκια είναι ένα από τα 10 κορυφαία αντικείμενα που βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια καθαρισμού των θαλάσσιων σκουπιδιών και είναι το δεύτερο πιο συχνό «εύρημα» μετά τα τσιγάρα".

Η ανακύκλωση φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή. Γνωρίζετε όμως τι πραγματικά συμβαίνει με την ανακύκλωση καπακιών;

Απλά και μόνο με φυσική επαφή, μπορείτε να δειτε ότι η υφή και η ανθεκτικότητα των περισσότερων πλαστικών μπουκαλιών είναι διαφορετική από τα καπάκια τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μπουκάλια και τα καπάκια είναι κατασκευασμένα από διαφορετικούς τύπους(κωδικούς) πλαστικών.

Το πολυαιθυλένιο (PET) με κωδικό αριθμό το 1, συχνά περιλαμβάνει πλαστικά μπουκάλια, ενώ το πολυπροπυλένιο (PP) με κωδικό το 5, συχνά περιλαμβάνει τα καπάκια. Που είναι η μεγάλη διαφορά αν το μπουκάλι είναι # 1 και το καπάκι είναι # 5; Και τα δύο είναι πλαστικά, σωστά;

Συλλέγουμε καπάκια νερού, χυμού, αναψυκτικών, λάδι, γάλα, απορρυπαντικών, τύπου νες καφέ. Δεν γίνονται αποδεκτά τα μεταλλικά καπάκια, αντλίες, τύπου βουτύρου.

Τι κατασκευάζουν από ανακυκλωμένα καπάκια;

Είδη προσωπικής φροντίδας, όπως ξυράφια και οδοντόβουρτσες.
Επιτραπέζια σκεύη, όπως πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Κουζινικά σκεύη, όπως κύπελλα μέτρησης και πλάκες κοπής,πλαστικές σακούλες σκουπιδιών κ.α.

#LookToTheStars
Source